MET DE KLAS

met de klas op schooluitstap naar Seafront

Thema's en expo's in de kijker!

Zeebrugge, hoofdstad van de vis

ZEEBRUGGE, HOOFDSTAD VAN DE VIS

Nergens snuif je de sfeer van de visserij beter op dan in de oude vismijn van Zeebrugge. Maak een sprong in de tijd en waan jezelf even op de visveiling van weleer. Volg de weg die de vis aflegt voor hij op jouw bord belandt. Van de zee naar de wal, van het vissen naar het veilen! Maak ook kennis met de mens achter de visserij in onze nieuwe expo “Fish Stories”.

Zeebrugge en de wereldoorlogen

ZEEBRUGGE ONDER VUUR!

Ook Zeebrugge bleef niet gespaard van de grote oorlogen die de wereld in brand zetten. Vooral de haven van Zeebrugge was van groot strategisch belang. Beleef mee hoe de Britten de haven aanvielen in een poging om de vaargeul voor de Duitsers te blokkeren tijdens WO I. Of ontdek tijdens WO II het verhaal van onze Canadese strijdbroeders, die massaal de oceaan overstaken. Verhalen die nooit mogen vergeten worden...

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

ZEEBRUGGE, EEN WERELDHAVEN IN VOLLE ACTIE

In onze havenexpo neem je een kijkje achter de schermen van een wereldhaven in volle ontwikkeling! Een indrukwekkend schouwspel van container- schepen, torenhoge kranen, autocarriers, ...

Russische duikboot Zeebrugge

SCHIP AHOI !

Neem tot slot letterlijk een duik in de geschiedenis en ervaar aan den lijve hoe beklemmend het leven op een échte Sovjetduikboot was tijdens de donkere dagen van de Koude Oorlog. Kom dan terug boven water en ga aan dek van het voormalige lichtschip West-Hinder, een onvervalst stukje Belgische zeevaartgeschiedenis.

“Vis, van boot tot bord” en “Fishstories”: de boeiende wereld van de visserij  Leer  de visserijketen kennen van A tot Z .  Een visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur op zee. Via een veilsimulator maken leerlingen op een interactieve wijze kennis met het spel van vraag en aanbod op een visveiling. In “Fish Stories” gaat het verhaal verder en leer je de mensen achter de visserij kennen  aan de hand van karaktervolle portretfoto’s en interactieve tablets.

VIS VAN BOOT TOT BORD & FISHSTORIES

Leer  de visserijketen kennen van A tot Z .  Een visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur op zee. Via een veilsimulator maken leerlingen op een interactieve wijze kennis met het spel van vraag en aanbod op een visveiling. In “Fish Stories” gaat het verhaal verder en leer je de mensen achter de visserij kennen  aan de hand van karaktervolle portretfoto’s en interactieve tablets.

EXPO WOI - WOII

WO-I en WO-II,
"BELEGERDE KUST, BEZETTE HAVEN" & "FOR FREEDOM"

Zeebrugge heeft in beide oorlogen een zeer belangrijke rol gespeeld.  In de tentoonstelling “Belegerde Kust, Bezette Haven” leer je bij over de Slag om Zeebrugge in WO I, terwijl je in de nieuwe expo “For Freedom” kennismaakt met het verhaal van onze Canadese wapenbroeders en de bevrijding van Zeebrugge tijdens WO II.