SEAFRONT, het boeiende themapark over zee en zeevaart, vis en visserij.

Het maritiem themapark Seafront in Zeebrugge is nog steeds dé referentie op het vlak van zee en zeevaart, vis en visserij. Gevestigd in de pittoreske setting van de oude vismijn, is de volkse sfeer van weleer nooit ver weg. In de reusachtige gebouwen van het themapark ontdek je de geheimen van de zee, maak je kennis met de visserij van A tot Z en zie je de haven van Zeebrugge zoals je hem nog nooit gezien hebt. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Als klap op de vuurpijl daal je af in een échte Russische onderzeeër en ga je aan dek van het iconische lichtschip West-Hinder: een unieke belevenis!

Themapark Seafront

De thema’s in het park zijn bijzonder ruim en gevarieerd gekozen, waardoor iedereen - jong én oud - aan zijn trekken komt. Een bezoek aan Seafront is bovendien onafhankelijk van weersomstandigheden: een deel van de attracties zijn overdekt, maar ook buiten is er een ruim aanbod.

Plezier voor het gehele gezin gegarandeerd!

PRAKTISCHE INFO & PRIJZEN

KOOP HIER TICKETS ONLINE

Onderwaterpanorama - een uitstap met de kinderen - Zeebrugge

PRACHTIG ONDERWATERDECOR

Je wandelt langs een kabbelend beekje en komt terecht in een mysterieuze tunnel onder de zee… Ben je klaar voor een boeiende ontdekkingstocht waar je de fauna en flora van de (Noord)zee leert kennen?

 

Oude visveiling Zeebrugge

HET LEVEN VAN DE
NOESTE VISSERS

De oorlog is voorbij en je loopt de eerste vismijn van Zeebrugge binnen. Herbeleef de rijke visserijgeschiedenis in woord en beeld: oude vissersliedjes, foto’s, maquettes en video’s getuigen over het harde vissersleven. In een levensecht decor zie je hoe de vis wordt gelost en gesorteerd in “bennen”, terwijl de veilmeester alles in goede banen leidt.

Expo vis van boot tot bord

VLAAMSE VISSERS IN BEELD

EXPO 'VIS VAN BOOT TOT BORD'
Deze interactieve expo toont je de weg die een vis aflegt vooraleer hij op je bord belandt. Maak kennis met het enorme aanbod aan Noordzeevis. Waag zelf je kans op de visveiling en breng een bod uit via de veilsimulator!

“FISH STORIES”, ZIELEN VAN DE ZEE
Ontdek het verhaal van de mens achter de visserij in deze interactieve expositie. Van matroos tot reder, van vissersvrouw tot wetenschapster, ze vertellen allemaal hun grappigste, ontroerendste en spannendste verhalen. Vergeet achteraf niet op de foto te gaan met je favoriete personage.

Zeebrugge en de wereldoorlogen

ZEEBRUGGE EN DE OORLOG

Ook Zeebrugge bleef niet gespaard van de twee oorlogen die de wereld in brand zetten. Ontdek er alles over in de expo’s “Belegerde Kust, bezette Haven, WO-I” en “For Freedom WO-II”. Herbeleef de Slag bij Zeebrugge tijdens WO I en kom te weten welke cruciale rol de Zeebrugse haven hierin speelde. Of maak kennis met het minder bekende verhaal van de duizenden Canadese strijdkrachten die tijdens WO II de oceaan overstaken om ons bij te staan in de strijd tegen de Duitsers. Verhalen die nooit vergeten mogen worden.

 

Zeebrugge wereldhaven in beeld

HAVEN IN ZICHT!

De haven is het kloppende hart van Zeebrugge. Bij het binnenrijden van de havenstad word je als bezoeker onmiddellijk geconfronteerd met het drukke havenverkeer, immense kranen en container- en vrachtschepen. In het themapark kan je een blik werpen achter de schermen van deze wereldhaven van formaat.

Speeltuin voor kinderen - ballenbad

KINDEREN BAAS!

Maak een tocht onder water met een knotsgekke diepzeemobiel, neem een verfrissende duik in het ballenbad of leef je uit op het pirateneiland.

Russische duikboot, uniek in België

RUSSISCHE DUIKBOOT,
UNIEK IN BELGIË

Seafront is vooral gekend voor zijn echte Russische onderzeeër. In dit 100m lange stalen gevaarte beleef je hoe 75 bemanningsleden maandenlang werkten én leefden. Daal af in het ruim van dit stalen gevaarte en ontdek hoe beklijvend het leven aan boord was tijdens de grauwe dagen van de Koude Oorlog.

LEES MEER

Lichtschip West-Hinder

LICHTSCHIP WEST-HINDER

Na de duikboot kan je als afsluiter nog de knalrode ‘vuurtoren-op-zee’ West-Hinder bezoeken. Lichtschepen behoren samen met de lichtbakens, de lichtboeien en de vuurtorens tot de kustverlichting ten behoeve van de scheepvaart. Lichtschepen waren ten behoeve van de navigatie op een vaste positie in zee verankerd. Ze waren uitgerust met een lichttoren die voorzien was van een krachtige lichtbron, met een zware mistseininrichting en een radiobaken. Lichtschepen hadden steeds een opvallende rode kleur.

LEES MEER